Superfood, czyli po prostu żywność, która jest po brzegi napakowana składnikami odżywczymi. Jest pełna tego, co najlepsze – antyoksydantów, witamin, minerałów i protein. Włączając te składniki do naszej diety lepiej odżywimy organizm, poprawimy jego odporność i dostarczymymu energetycznego kopa! A zatem, po co należy sięgnąć?
Ciecierzyca – źródło roślinnego białka i węglowodanów. Naładowana błonnikiem, który daje uczucie sytości i nienasyconymi kwasami tłuszczowymi, poprawia naszą gospodarkę lipidami. Bomba witaminowa zawarta w ciecierzycy poprawia stan naszej skóry, włosów i paznokci.
Płatki owsiane – jeden z najzdrowszych rodzajów płatków, pełne żelaza, magnezu, cynku, potasu, fosforu, wapnia, witamin B1, B6, E i kwasu foliowego. Tak jak i w przypadku ciecierzycy – fantastyczne źródło błonnika.
Komosa ryżowa – gratka dla osób unikających glutenu, a ponadto skarbnica białka i składników mineralnych takich jak żelazo, magnez, potas, cynk i wapń, plus oczywiście błonnik, co gwarantuje jej działalność oczyszczającą i regenerującą.

W marcu na Polsat Food Network pokażemy Wam nowy sezon, zawierający niezliczone przepisy i praktyczne wskazówki ułatwiające zdrowe, smaczne oraz szybkie gotowanie. Dawkę kuchennych inspiracji serwujemy Wam w każdy marcowy poniedziałek o 21:00!